reviews 10,000 • FANTASTIC! New rating-img

no-thc

Är CBD-olja lagligt?

cbd-icon

ÄR CBD-OLJA LAGLIGT?

Ja! Konstigare än så är det inte, egentligen. Men vi ska ge dig en lite mer ingående förklaring, för det finns lite saker vi tycker du borde veta. Better safe than sorry, eller hur?

För att en produkt ska anses som laglig, får den såklart inte innehålla olagliga ämnen, som till exempel THC. Eller, jo, lite i det här fallet, i Europa, men inte i Sverige. Vi vet, lite snurrigt men håll ut, förklaring på gång. Gränsen för THC i en laglig produkt som kommer från industrihampa är 0,2% i Europa och i USA 0,3%. Men Högsta Domstolen har nyligen beslutat att CBD-produkter innehållande en liten mängd THC (även under 0,2%) är narkotikaklassat i Sverige. Själva innehållet av THC gör att dessa produkter är narkotika. Så båda genom att köpa, inneha eller använda dessa CBD-produkter innehållande små mängder THC kan anses som narkotikabrott vilket som du förstår, kan skapa enorm problematik för dig. Så köp inte dessa produkter, så enkelt är det. Köp THC-fria CBD-produkter med ett brett spektrum cannabinoider och terpener istället.

CBD-produkter, som exempelvis CBD-oljor och CBD-kapslar, som innehåller små mängder av THC kommer synas på ett drogtest, såsom urin- och salivtest. Hur kommer det sig? Jo, THC lagras nämligen i kroppen. Om du använder en CBD-produkt som innehåller 0,2% THC eller mindre några gånger i veckan, eller varje dag, så kommer det lagras tillräckligt med THC i din kropp för att det ser ut som att du brukat narkotika, vilket som du säkert förstår, kan leda till en lång lista av problem. Bra att veta är att även om dessa produkter innehåller THC så är det inte tillräckligt för att faktiskt göra dig hög. Men som sagt, tillräckligt för att skapa massa onödigt trams som ditt liv verkligen kan klara sig utan. Nog med skrämselpropaganda. Hur kommer man förbi detta då, kan man ju fråga sig? We got you baby. Look no further.

CBD-produkter utan spår av THC är lagliga. Såklart. De innehåller inte ens små mängder THC. Ingen narkotikaklassad substans = inga problem. Fritt fram att köpa och använda, ge bort i present eller bada i. Helt utan problem.

CBDlaglig

Alla våra produkter är HELT fria från THC. Alltså ingen THC alls. 0,00000 procent THC. Nada. Ingen tetrahydrocannabinol. No nothing. Förstår du? Alltså ingen THC alls.

Ursäkta tjatet, men vi behöver verkligen få dig att förstå. Alla våra produkter är genom en unik extraktionsprocess som snitsigt nog heter förberedande kromatografi (låter bättre på engelska, som så mycket annat: ”Preparative Chromatography”). Metoden är inte helt okänd för våra härliga vetenskapsmän och kvinnor, utan tvärtom. Den används, enkelt förklarat, för att separera enskilda molekyler från exempelvis ett extrakt som kommer från en naturlig källa, som exempelvis hampa.

Vi har en helt unik process för att ta bort precis all THC

Först gör vi ett extrakt med hjälp av en superkritisk Co2-extrakton, med största försiktighet och låg värme för att inte skada några fytocannabinoider eller terpener. Nu när extraktet med alla dess härligheter är klart, fortsätter vi processen. Vi använder oss av förberedande kromatografi för att separera alla cannabinoider och terpener var för sig. Var inte orolig, de kommer snart återförenas. Nu när vi har alla olika fytocannabinoider i varsin ”hög”, tar vi THC, THCA och THV och slänger. Kan låta kallblodigt, men vi vill verkligen inte ha med THC att göra. THC får helt enkelt inte vara med  och leka längre. Nu när THC är ute ur bilden, återförenar vi alla de  fytocannabinoider och terpener som vi fick ut i vårt första extrakt. Hänger du med? Bra. Snart är vi klara.

Vårt extrakt innehåller numera ett brett spektrum cannabinoider men är helt utan THC. Och ska därför, om man ska vara korrekt kallas ”brett spektrum”och inte ”full spektrum” då THC inte längre är med i leken. Kvar finns dock fortfarande lipider från diverse fettsyror, och lite klorofyll som inte har någon riktigt mening i extraktet. De har liksom åkt lite snålskjuts när vi gjorde extraktet och medför bara sämre hållbarhet i produkten men framförallt en riktigt äcklig smak. Och hej hallå, vi säljer en produkt man ska äta. Varför sälja en äcklig ätbar produkt? Makes no sense. Anyhow, hur tar vi bort allt det där äckliga?

Jo, vidare genomgår vårt extrakt något som kallas ”winterization” (finns inget riktigt korrekt ord på svenska). Efter att detta steg är klart, är vårt extrakt klart. Nu har vi ett helt THC-fritt extrakt innehållande ett brett spektrum fytocannabinoider och terpener. Helt lagligt, syns inte på drogtester och smakar gott (så gott som nu ett extrakt kan göra). Vidare skapar vi våra produkter med detta extrakt. Inte så invecklat va?

Så skippa allt THC-bjäfs och handla helt THC-fria CBD-produkter med ett brett spektrum fytocannabinoider och terpener. Du kommer inte ångra dig.

Scroll Up